Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapıları rastgele bir pres veya mekân sahibi midein harika bir yatırımdır çünkü çok şık maliyetlidirler; şık korumaya sahip olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız bağırsakin binanızın yangın korumasının akim olduğu yekta bir örnek yeterlidir!

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son derece ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü anında kapının haydi haydi açılması muhtevain kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu kadar mümkün.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kanat skorsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar nitelikli bir malzeme ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı fiyatı belirlenebilmektedir.

Bunun ciğerin de deneyimli yangın bapsı firmalarının Yangın Merdiveni Kapısı teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir öbür özelliği kilit + kol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara elverişli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler bakış önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page